rus
Українська
Топ-темы:

SpaceX вивела на орбіту ще 60 супутників Starlink

SpaceX вивела на орбіту ще 60 супутників Starlink
SpaceX вивела на орбіту ще 60 супутників Starlink

Американська приватна космічна компанія Ілона Маска SpaceX вивела на орбіту Землі 19-ту партію інтернет-супутників системи Starlink.

Ракета-носій першого ступеня Falcon 9, яка підтримує цю місію, раніше виконувала п'ять місій: 19-ю і 20-ю комерційні місії Dragon по поповненню запасів на МКС, місію Starlink, місію SAOCOM 1B і місію NROL-108, пише Українська правда.

Це 109-й запуск ракет покоління Falcon. Однак під час своєї шостої місії Falcon 9 не зміг сісти на плавучу платформу в Атлантиці.

Вертикальна посадка на автоматичну морську платформу Of Course I Still Love You в Атлантиці була запланована через 8 хвилин 24 секунди після старту ракети, але камери не зафіксували її посадки.

Це не вперше частина Falcon 9, яку використовують повторно, приземлилась не в обумовленому місці. Ймовірно, її виловлять з води та поремонтують для повторного використання.

До цього бустери серії Falcon 9 здійснив 24 підряд успішні приземлення.

За програмою Starlink, SpaceX планує запустити десятки тисяч супутників на орбіту, що дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети.

Загалом на орбіті вже 1145 супутників Starlink.