rus
Українська
Mixed

Кличко пояснив, чому на Хрещатику висадили ялівець замість каштанів

Кличко пояснив, чому на Хрещатику висадили ялівець замість каштанів

Ялівець, висаджений днями на Хрещатику замість каштанів, – тимчасове рішення, заявив міський голова Віталій Кличко, пише Хмарочос.

За його словами, каштани висадять під час реконструкції Хрещатика, яку розпочнуть у 2021 році.

Кличко зазначив, що під час масштабної реконструкції Хрещатика у 1998 році звузили широку бульварну частину вулиці, і каштани опинилися впритул до дороги.

Під час майбутньої реконструкції, навпаки, розширять бульварну зелену зону, облаштують стаціонарну систему поливу, а лунки дерев будуть захищені від потрапляння реагентів. Загалом від Бессарабської до Європейської площі є 249 лунок для дерев.

Днями працівники "Київзеленбуду" висадили композиції з 50 дерев ялівцю скельного та 200 кущів ялівцю козацького у 50 лунок від вулиці Прорізної до Богдана Хмельницького.

Комунальники запевнили, що ялівець висадили контейнерним методом, тож його можна буде легко пересадити у парки або сквери.

Київзеленбуд пояснив "Хмарочосу", що каштани з лунок видалили минулого літа через сухостійний стан дерев. Після цього засадили лунки квітами, а з листопада 2019 року в них почали висаджувати ялівець.

Поява ялівцю на місці, де раніше росли каштани, викликала хвилю обурення у соцмережах.