rus
Українська
Топ-темы:

"Політичний популізм": Насіров прокоментував законопроект про мову

'Політичний популізм': Насіров прокоментував законопроект про мову
''Політичний популізм'': Насіров прокоментував законопроект про мову

Законопроект про мову, який у четвер розглядатиметься у парламенті, це не більше як "політичний популізм". Політики грають на цьому питанні вже п`ять років.

Таку думку в ефірі ObozTV озвучив кандидат у президенти України, голова Державної фіскальної служби Роман Насіров. Він переконаний, що в цей час варто було б приймати важливіші закони, які підуть на благо України.

''Політичний популізм'': Насіров прокоментував законопроект про мову
''Політичний популізм'': Насіров прокоментував законопроект про мову

"Чому це приймається тільки зараз, перед виборами? Замість того, щоб сьогодні приймати важливі законопроекти, корисні для України, будуть дискусії про мову, які розтягнуться на цілий тиждень, може навіть з блокуванням трибуни", - сказав він.

Українську мову варто активніше просувати в суспільство, а не "захищати", впевнений Насіров. У класичній літературі є багато творів, які можна екранізувати, додав він.

"Державну мову треба розвивати. Більш за все мене дратує, що ми часто ставимо питання про "захист мови". І так уже п`ятий рік. За цей час треба було б так мову просунути, щоб усі із задоволенням її вивчали, використовували, читали книги, дивились фільми українською… Не було б тоді питання захисту зовсім", - уточнив голова ДФС.

Як другу державну мову Роман Насіров пропонує ввести англійську, німецьку чи французьку. Це буде найбільший крок до реальної євроінтеграції, впевнений він.

"Тоді в нас зовсім відійдуть всі інші питання і це буде шлях вперед", - додав Насіров.