rus
Українська
Топ-темы:

Томос і катята

Томос і катята
Томос і катята. Источник: Google Images

Покійний Чечетов з приводу прийняття мовного закону Ківалова-Колєсніченка сказав: "Ми іх развєлі, как катят". Свята наївність – катята не дуже-то і впиралися, а минулого року катята прийняли у першому читанні мовний законопроект навіть більше українофобніший, аніж закон регіоналів.

Ну, а при чім тут томос? – запитає допитливий читач.

А при тім, що всім разом взятим регіоналам не вистачило нахабства і клепок одномоментно знищити дві українські церкви і завдати дійсно нищівного удару по існуванню української нації: єдиної ознаки нації – мови.

Читайте: Епифаний равен Кириллу. Митрополит Александр (Драбинко) про "ненастоящий" Томос, "недействительные" таинства МП и календарь

Йдеться про те, що, як повідомили представники Православної Церкви України на Буковині, при переході церковних громад національних меншин до єдиної української церкви, їм збережуть мову богослужіння, до якої вони звикли.

Отже, в так званій ПЦ України діє панятіє "нам какась льогше".

Ех, Ківалов-Колєсніченко…

Таке враження, ніби томос отримав московський патріархат.

Хоча… В РПЦ теж не дурні і могли банально підіграти, імітуючи спротив томосу. Чим бог не шуткує.

Ну, а що катята? А катята заслужено отримали ордени-медалі. А як бонус ще отримають перерозподілені, разом з паствою, мільярдні потоки гривневого еквівалента божої ласки.

Читайте: Благостно-то как от Томоса! Юлия Тимошенко насмешила людей в Софии Киевской. Фото

Армія, церква, мова. Два пункти вже виконано. Ну майже виконано – почалися розмови УПЦ з УГКЦ про об’єднання.