rus
Українська

Які амортизатори вибрати для вашого авто

Які амортизатори вибрати для вашого авто

Рух транспортних засобів завжди пов'язано з інтенсивними навантаженнями. Під час руху всі навантаження, що передаються від колеса, сприймаються вбудованими елементами опору - амортизаторами. Завдяки тому, що Ви можете купити амортизатори, можна запросто забезпечить гасіння виниклих коливань, які передаються в подальшому на кузов авто.

Конструкція пристрою

Являє собою даний елемент спеціальний поршневий елемент, розташований усередині спеціального циліндра. На конструкції поршня є також спеціальні отвори, додатково оснащені клапанами. Через них перетікає гідравлічне масло, рівномірно розподіляючи між порожнинами циліндра. Завдяки тому, що має місце опір перетікає рідини, спостерігається ефект втрати кінетичної енергії. Масло ж при цьому піддається нагріву. Таким чином запускається проста схема роботи, яка передбачена у всіх без виключення амортизаторах підвіски.

Які амортизатори вибрати для вашого авто

Окремої уваги можна виділити той факт, що конструктивно, амортизатори не заповнюються повністю маслом. Буде потрібно якийсь простір, в якому цілком могла б перетікати рідина, забезпечуючи рівномірну циркуляцію. Дане простір заповнюється повітрям. При найбільш інтенсивної роботи, рідина досить швидко нагрівається і починає спінюватися, що значно погіршує саме гасіння коливань пружинних елементів. Зокрема, це дозволяє створити певні проблеми з керованістю транспортним засобом.

У більшості сучасних моделей транспортних засобів передбачені газомасляної амортизатори, які в народі ще прийнято називати газовими. Простір замість повітря заповнюється нейтральним газом, закачаним під тиск в конструкцію, звичайним азотом. При цьому, він обов'язково перешкоджає процесу спінювання, а також гідромасла. Важливо відзначити, в будь-якому елементі обов'язково є масло і не передбачено чисто газових амортизаторів, хоча, єдиним винятком можуть стати хіба що пневматичні підвіски.