rus
Українська

Порошенко хотів провести нардепів Європейської солідарності на свій допит в ДБР

Порошенко хотів провести нардепів Європейської солідарності на свій допит в ДБР

Колишній глава держави Петро Порошенко намагався потрапити до будівлі ДБР разом с нардепами від ЄС, однак охорона пропустила лише його самого та захисників у справі.

Про це повідомляє UAportal з посиланням на пресслужбу "Європейської солідарності" у Facebook.

Як відомо, біля будівлі ДБР разом с Петром Порошенком зібралися 12 нардепів від ЄС – серед яких були присутніми Ірина Геращенко, Артур Герасімов, Микола Княжицький, Володимир Арьєв та інші. Також експрезидента прийшли підтримати його прихильники.

У ЄС акцентують увагу на тому, що депутати на законних засадах мали право увійти до приміщення ДБР, але їм перешкоджали це зробити. До ДБР у підсумку пустили лише Порошенка, так двох його захисників – Іллю Новікова та Ігоря Голованя.

Під час цих подій Порошенко назвав охорону ДБР "негідниками", підкресливши, що "вони будуть намагатися робити політичне шоу у стилі "Сватів" чи "95 кварталу", пообіцявши "не дати це зробити".

Нагадаємо, 10 грудня 2019 року ДБР зареєструвало заяву юриста Андрія Портнова та відкрило кримінальну справу щодо можливого скоєння Порошенком державної зради в момент підписання Мінських угод чотири роки тому.

П`ятого президента викликали на допит у Державне бюро розслідувань на 21 та 24 січня, попередивши його про можливий примусовий привід.

Читайте також:

ДБР готується до примусового приводу Порошенка на допит щодо справи про держзраду