rus
Українська
Топ-темы:

Кращі райони Києва.

Кращі райони Києва.
Кращі райони Києва.

Параметри вибору кращого району для проживання в Києві

1. Ділова і культурна активність

Якщо ви любите шум міського життя і прагнете постійно бути в центрі культурних подій, то вам краще оселитися в історичному центрі столиці. Вам підійдуть Печерський і Подільський райони. Їх також вибирають ті, для кого важливий престиж. А ось любителям спокійного життя сподобаються спальні райони, наприклад, Оболонський або Дарницький. Тут менше людей і транспорту, а значить шуму і загазованості, пише buildersclub.com.ua.

2. Наявність торгової та соціальної інфраструктури

Говорити про комфорт проживання можна тільки в тому випадку, якщо в безпосередній близькості до будинку є продуктовий магазин, аптека, відділення банку та інші об'єкти торговельної та соціальної інфраструктури. Варто заздалегідь потурбуватися і про те, в який дитячий садок, а потім і школу підуть ваші діти. Для багатьох важлива наявність кафе, ресторанів, клубів та інших розважальних закладів. У центрі Києва все це є в надлишку, але навчальні заклади можуть бути переповненими або платними. Нові житлові комплекси в спальних районах знаходяться далеко від культурних та історичних місць, але мають власну торгову і соціальну інфраструктуру.

3. Наявність транспорту

Купуючи квартиру, потрібно заздалегідь подумати про те, як ви будете діставатися на роботу і назад. Витрачати кілька годин вранці та ввечері на дорогу не раціонально. Тому розумно підбирати житло в тому ж районі, де ви працюєте. У центрі багато міських маршрутів, але великий ризик виникнення заторів. Найнадійнішим видом транспорту, як і раніше залишається метро. Тому нерухомість, яка знаходиться в пішої доступності до станцій метро, ​​традиційно коштує дорожче. А комфортні здавалося б райони, позбавлені доступу до метрополітену не користуються популярністю, як, наприклад, Троєщина.

4. Екологія

Особливість великих міст в тому, що їх жителі все більше і більше цінують чисте повітря і наявність парку, лісу або озера поруч з будинком. В останні кілька років кияни теж намагаються оселитися в екологічно чистих зонах. Найбільш прийнятними в цьому плані є Русанівка, Голосіївський район, Ірпінь і Бровари.

5. Безпека

Відповідно до звітів київської поліції за 2019 рік, найбільш неспокійним районом столиці виявився Солом'янський. Тут зареєстровано найбільшу кількість викликів екіпажу – 59 319. За ним слідують Дарницький район (59 133 викликів) і Дніпровський (58 082 кількість заяв). Найбезпечнішим вже який рік залишається Печерський район, де зафіксували трохи менше 45 тис. порушень за рік. Найбільше звернень було пов'язано з порушенням ПДР, режиму тиші та насильством.

6. Вартість квадратного метра житла

Традиційно найдорожчим районом столиці залишається Печерський. Тут за один квадратний метр житла вам доведеться заплатити від 35 000 грн. в однокімнатній ергономічної квартирі комфорт-класу. В Деснянському районі квартира обійдеться в 2 рази дешевше. Квадратний метр тут оцінюють в середньому у 18 000 грн. Дарницький, Дніпровський та Святошинський не набагато дорожче – від 18 000 до 20 000 грн/м². Далі йдуть Голосіївський, Подільський, Солом'янський та Оболонський – від 21 000 до 23 000 грн/м². До списку найдорожчих місць для проживання потрапив ще Шевченківський район. Тут квартира обійдеться за ціною 31 000 грн/м².

У лютому 2019 року сайт OLX провів опитування серед користувачів щодо перерахованих показників, в ньому взяло участь 15,5 тис. респондентів.

Виходячи з отриманих даних, найкомфортнішим районом для життя в столиці була визнана Оболонь.

Особливості життя в різних районах Києва

Для того щоб вибрати кращі райони Києва для проживання, потрібно вивчити їх особливості, оцінити переваги та недоліки.

1. Голосіївський район

Голосіївський район є найбільшим в Києві. Він простягається від центру до його південній околиці. Його переваги – це, звичайно, Голосіївський ліс, наявність метро і велика кількість наземного транспорту. До плюсів відноситься також розвинена інфраструктура, низький рівень злочинності і невелика кількість заторів. Це найпопулярніший район у забудовників. Зараз тут зводиться понад 20 житлових комплексів, серед яких: "Сонячна брама", "Республіка", "Ліко-Град", "Володимирський", "Єнісейський".

2. Дарницький район

Це порівняно молодий район, що знаходиться на лівому березі. Перші будівлі тут з'явилися в 50-е, а в 70-80 роках він почав активно забудовуватися. Тоді й виросли такі мікрорайони, як Позняки, Осокорки, Харківський. Перевагами цього району є наявність метро, ​​розвинена торгово-розважальна інфраструктура і новий житловий фонд. Як недолік можна розглядати перенаселеність і пов'язаний з нею брак шкіл і дитячих садів. З новобудов найбільші – це ЖК "Патріотика", "Традиція", "Рівер Стоун", "Зручний".

3. Деснянський район

Це наймолодший район столиці. Його побудували тільки в кінці 80-х років на лівому березі. Тоді разом з житловими будинками створювали також всю необхідну інфраструктуру. Деснянський район включає Лісовий масив і Троєщину. Лісовий приваблює своєю близькістю до метро і великою кількістю зелені. Троєщина ж завжди вважалася віддаленим місцем. Все через те, що тут немає метро. Зате наземним транспортом можна доїхати практично до будь-якої точки Києва. Ще одна перевага – дуже розвинена інфраструктура і велика кількість парків і скверів. Новобудов тут небагато. Найвідоміші – це ЖК "Милославичі", "Дніпровські вежі", "Перлина Троєщини".

4. Дніпровський район

Дніпровський теж знаходиться на лівому березі. Йому належить першість по екологічності. Тут багато парків, озер та скверів. До району відносяться такі масиви, як: Березняки, Русанівка, Воскресенка, Стара Дарниця. Частина цієї території прив'язана до метро. В іншій частині дуже активний наземний транспорт. Якщо говорити про недоліки, то можна згадати про брак соціальної інфраструктури. У цьому районі ведеться активна забудова. Найбільші ЖК – "Паркові озера" та "Комфорт Таун".

5. Оболонський район

Цей північний район столиці знаходиться на правому березі. Він тягнеться від Московського моста практично до Вишгорода і включає Мінський масив, Оболонь, Петрівку, Пуща-Водицю, частину Куренівки та Пріорки. Тут є все для комфортного проживання: розвинена інфраструктура, гарна природа, нові будинки, наявність метро і достатню кількість наземного транспорту. Оболонський район є єдиним, де будівництво ведеться в єдиному стилі. Новобудов тут багато, є і бізнес-клас, і еліт, і котеджі. З найвідоміших можна назвати ЖК "Міністерський", "Гранд", "Італійський квартал".

6. Печерський район

Це найпрестижніший і найдорожчий район столиці. Тут знаходиться більшість історичних пам'яток і культурних об'єктів. Тут живуть відомі артисти, співаки та політики. Цей район є також діловим центром. Найдорожчі магазини й бутіки теж знаходяться тут. Дивно, але в Печерському районі багато зелені. Є парки, сквери, ботанічний сад, але особливо вражають мальовничі зелені дворики. З соціальною сферою теж все на відмінно. Найкращі школи, гімназії та ліцеї будуть раді прийняти ваших дітей. Транспорту більш ніж достатньо. Всі гілки метро і безліч маршрутів наземного транспорту повністю забезпечують потреби жителів. Єдина незручність – час від часу виникають затори на дорогах. Новобудов тут багато і всі вони як мінімум бізнес класу: ЖК Luxury Apartments, ЖК Metropole, "Бульвар Фонтанів" і ін.

7. Подільський район

Це найдавніший район столиці. До нього відноситься Поділ, Виноградар, Куренівка і Вітряні гори. Умови проживання в цих масивах дуже відрізняються, але об'єднують їх погані дороги, старі комунікації в будинках, затори на дорогах та брак зелених насаджень. З позитивних моментів – хороша інфраструктура. Будівництво ведеться тільки в порівняно новому Виноградарі та на Вітряних горах. Тут ростуть такі ЖК, як: "Крістер Град", "Варшавський мікрорайон", "Паркове місто".

8. Святошинський район

Це один з наймолодших районів на правому березі, який об'єднує Академмістечко, Борщагівку, Біличі та Святошин. Його перевага – хороша транспортна розв'язка. Крім метро тут є швидкісний трамвай і безліч наземних маршрутів. Ще один плюс – велика кількість парків, озер і зелених дворів. Якщо говорити про недоліки, то явно помітний дефіцит культурних і розважальних закладів. У Святошинському районі будують такі ЖК: "Парковий", "Відпочинок", "Адмірал", "Наш Будинок".

9. Солом'янський район

Це тихий і зелений район, який до того ж знаходиться в самому центрі Києва. Забудований він будинками в 5 і 9 поверхів і включає масив Солом'янка, Монтажник, Відрадний, Караваєві дачі, Медмістечко, КПІ та Жуляни. Має розвинену інфраструктуру. Тут знаходиться залізничний вокзал, аеропорт, безліч магазинів і торгових центрів, великий Солом'янський парк, Мамаєва Слобода і Протасів Яр з лижною базою. А ось метро немає. І взагалі транспорт можна вважати головним недоліком району. Саме тут трапляються найсерйозніші затори. Новобудови в цьому районі найрізноманітніші: і великі житлові комплекси, і окремі будинки, і малоповерхове житла, наприклад, ЖК "Пори Року", "Соло Парк", "Шервуд", "Жуляни" та ін.

10. Шевченківський район

Це найрізноманітніший район столиці. Він об'єднав частину центру, Нивки, Лук'янівку, Татарку, Сирець, Кудрявець. Його переваги – це гарне транспортне сполучення. Тут знаходяться всі три гілки метро. Дитячих садків і шкіл також велика кількість, багато з них вважаються елітними. Є також театри, кінотеатри та розважальні центри. Навіть Цирк знаходиться саме в цьому районі. Парків і скверів теж більш ніж достатньо. Недоліком є ​​зношеність комунікацій. Саме в цей район найчастіше виїжджають аварійні комунальні служби. Новобудови Шевченківського району відрізняються оригінальною архітектурою, хоча є і типові проекти. Ось кілька прикладів і тих і інших: "Хоффман Хаус", "Зелений Острів", "Срібна Вежа", "Лідер".

Сайти нерухомості, ЗМІ та ріелторські компанії постійно проводять опитування жителів міста, щоб дізнатися, в якому з районів краще купити квартиру в Києві. На підставі отриманих результатів вони складають рейтинги, які можуть допомогти вам визначитися з місцем проживання. Наприклад, портал Domik.ua. за підсумками 2017 року назвав найпривабливішими районами Голосіївський, Оболонь і Печерськ.

В якому районі Києва краще оселитися залежить тільки від ваших особистих переваг і фінансових можливостей. У кожному з них є новобудови, в яких ви знайдете якісне житло європейського класу. А сайт buildersclub.com.ua допоможе вам розібратися у всій різноманітності пропозицій і зробити правильний вибір.

Найбільший за площею – Голосіївський район, а за кількістю населення – Деснянський. У ньому проживає 345 200 жителів.

У Подільському і Дарницькому районах знаходяться найбільші підприємства Києва.

Печерський район відрізняє унікальна архітектура. Це історичний центр Києва. Жити тут дорого, але престижно.

Найзеленіший район столиці – Голосіївський. Він відомий великим парком і лісом. Тут розташовані такі відомі пам'ятки, як: Архітектурний музей, Свято-Покровський і Китаївський монастирі.