rus
Українська
Топ-темы:

Київські маршрутки можуть зупинити роботу на цьому тижні

Київські маршрутки можуть зупинити роботу на цьому тижні
Київські маршрутки можуть зупинити роботу на цьому тижні

Столичні маршрутки можуть зупинити роботу на цьому тижні. Про це сайту Сьогодні повідомив голова Асоціації перевізників Києва і Київської області Ігор Мойсеєнко.

"Транспорт у Києві їздить порожній. І комунальний, і наш. У салонах майже немає людей. Деякі водії їдуть у парк. Я думаю, що нам на цьому тижні доведеться зупинити свою роботу. Ми фактично возимо повітря – немає ні виторгу, ні пасажиропотоку. А пальне нам вже відмовилися видавати без передоплати. Тому, думаю, ми зупинимося. Тут два варіанти: витратити все пальне і збанкрутувати або ж зупинитися і зберегти наявні ресурси до закінчення локдауну. Поки ми ще не вирішили", – зазначив він, пише Київський міський журнал "Хмарочос".

Зараз починається сезон весняних робіт і багато водіїв вирішують звільнитися, щоб посадити картоплю на городі. За словами Мойсеєнка, вони можуть дозволити собі таку відпустку завдяки дефіциту водіїв – у них не буде жодної проблеми повернутися назад на роботу за один-два місяці.

Мойсеєнко також повідомив Укрінформу, що у перший день локдауну п’ятого квітня на маршрути вийшло 70-80% маршруток. Але протягом дня були змушені зменшувати кількість транспорту й так триватиме далі – через відсутність водіїв. Ті відмовляються працювати, очікуючи на конфлікти з пасажирами, які не мають спецперепусток. Таких, за спостереженнями, більш як половина.

При цьому на приміських маршрутах не вимагають спецперепусток – такого рішення не приймала Київська обладміністрація. Більш того, в ОДА заявляли, що не обмежуватимуть кількість транспорту, принаймні у години пік, "щоб люди не змушені були шукати дороге таксі". Втім, майже весь приміський транспорт – це приватні перевізники.

Мойсеєнко визнає, що ситуація "має вигляд абсурду" – пасажири без спецперепусток приїздять до Києва з області й так само вільно виїжджають, але на міських маршрутах спецперепустки потрібні. Голова Асоціації перевізників зауважив, що якщо у перші дні локдауну київських водіїв ще не штрафували за перевезення людей без перепусток, то "так буде недовго".