rus
Українська
Mixed

Київ увійшов до ТОП-100 міст світу

Київ увійшов до ТОП-100 міст світу

Укладачі рейтингу кращих міст світу Bestcities опублікувала своє свіже дослідження. Київ опинився на 87-му місці і вперше за історію рейтингу увійшов в ТОП-100 міст.

Перші десять місць зайняли найбільші мегаполіси світу, які, до того ж, є популярними туристичними центрами: Лондон, Нью-Йорк, Париж, Москва, Токіо, Дубаї, Сінгапур, Барселона, Лос-Анджелес і Мадрид, пише 100realty.ua.

У рейтингу кращих міст світу Київ піднявся за рік на 53 щаблі вгору. За даними укладачів рейтингу, населення Києва становить 2,851 млн осіб.

"Упорядкований, доброзичливий і творчий, Київ – це тиха європейська столиця, яка перебуває на підйомі", – так коротко охарактеризований Київ, а в якості ілюстрації укладачі рейтингу вибрали фото продавщиці солінь на Бессарабському ринку.

"Київ, столиця України, можливо, не перша європейська столиця, яка приходить на розум, але вона одна з найяскравіших. Місто – жива енциклопедія слов'янської історії, якій 1500 років, – такий же барвистий і яскравий, як національний прапор, з будівлями, розфарбованими як українські писанки, і горизонтом, увінчаним золотими куполами, блискучими на пагорбах річки Дніпро... Комплекс Печерської Лаври, внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, нараховує тисячоліття і вже майже стільки ж є ключем до православної християнської віри. Ще один об'єкт ЮНЕСКО, Софійський собор, вартий сходження на його дзвіницю з одним з кращих видів на місто. Також є казкова краса Михайлівського Золотоверхого монастиря і Володимирського собору. Музеї Києва займають 27-е місце в світі і варіюються від очевидних (Національний художній музей) до "тільки в Києві" (Національний музей історії України у Другій світовій війні)", – так рекомендують Київ до відвідування іноземним туристам.