rus
Українська
Mixed

Катерина Глімбовська від "Батьківщини" розповіла, чому йде на вибори: "Служити киянам усім"

Катерина Глімбовська від 'Батьківщини' розповіла, чому йде на вибори: 'Служити киянам усім'

Перший номер у списку ВО “Батьківщина” по 11 виборчому округу столиці Катерина Глімбовська - жінка молода, сучасна, розумна і професійна, - саме така, яку потребує нинішній динамічний і мінливий час.

Що спонукає мати трьох дітей і успішну бізнес-леді йти у політику і змінювати місцеву владу та чим Катерина може бути корисна Києву і киянам - про це наше інтерв’ю "Знай".

Чим керуються молоді люди, коли ідуть у політику? Навіщо Вам змінювати статус успішної бізнес-леді на "невдячну" роботу депутатки Міської ради?

Дякую за запитання, але я не вважаю роботу депутата нашої міськради невдячною, бо переконана, що депутат не повинен шукати вдячності і почестей від людей. Навпаки депутат має бути вдячним своїм виборцям за довіру і служити інтересам громади. Я працюю із сотнями людей і часто чую, що стиль мого керівництва їм імпонує. Мене неодноразово запитували, мовляв, чому у владі не такі як ви, не фахівці у містобудуванні, молоді, порядні, забезпечені, а якісь хабарники, маніпулянти і тд. Я не знаю, що відповісти, крім того, що взяти і самій піти робити цю важливу і відповідальну роботу - служити киянам усім своїм досвідом, знаннями і сумлінням.

Чому Ви ідете на міські вибори під прапором "Батьківщини"?

По-перше, мені дуже імпонує Юлія Тимошенко, як жінка, як політик, як особистість. Вона є уособленням українського жіноцтва, гендерної рівності і непохитної волі. Я не можу згадати жодної іншої жінки, яка б асоціювалася ще з Україною у світі. І мені також дуже подобається її команда: вірна, професійна, патріотична. В ній я почуваюся справді своєю. Крім того, на місцевому рівні у нас дуже мало представлені жінки. Тим більше жінки з моєї сфери, яка несправедливо вважається чоловічою, - з будівництва. Але саме жінки точно знають, у яких квартирах вони хотіли б жити, в які парадні виходити і яке подвір’я мати. Бо жінка насправді є символом України, свободи, миру і благополуччя. Я хочу представляти інтереси тисяч жінок, тисяч киянок, тисяч тих, на кому тримається цей хиткий світ.

Читати також Святошин - це Київ

Від "Батьківщини" на мера столиці балотується ексміністр ЖКГ в уряді Тимошенко нардеп Олексій Кучеренко. Які спільні плани з ним ви вибудовуєте?

Коли Юлія Тимошенко, представляючи свою команду на міські вибори, назвала Кучеренка "єдиним професіоналом з усіх кандидатів у мери Києва", вона була абсолютно права. Нема таких питань в житті міста, на які б у Олексія не було відповіді, він справжній професіонал. Для мене буде честю і задоволенням з ним співпрацювати, ділитіся досвідом і вирішувати проблеми киян. Думаю, що в питаннях жітлово-комунального господарсва йому немає рівних. А щодо планів, то їх нам щодня формують виборці, які хочуть жити по-європейські не коли-небудь, а вже сьогодні.

А чому ВО "Батьківщина" висунула саме Вас по 11-му округу Святошинського району столиці?

Знаєте, так історично склалося, що я народилася саме у Святошинському району, тут ходила до 287-ї школи, тут провела чи не найкращі роки свого життя. І коли стояло питання, інтереси якого району я хочу представляти в Київраді, я не роздумуючи відповіла - Святошин. І я дуже рада, що команда Батьківщини погодилася рекомендувати мене своїм виборцям у Святошинському районі столиці.

Київ давно потребує вправного господаря, власне як і професійної і некорумпованої міської влади. Якою Ви бачите роботу міськради нового скликання і свою роль у ній?

За даними минулорічного опитування "Рейтинга" майже половина киян вважають, що у столиці катастрофічна ситуация з незаконним будівництвом. Але ж забудовник це звичайний бізнесмен, який як і усі хоче менше витрачати і більше заробиляти. Просто йому потрібен контроль і прозорість стосунків з міською владою. А сьогоднішня КМДА не здатна забезпечити ні того, ні іншого. У місті перезавантажені інженерні мережі, на дорогах — суцільні пробки, паркінгів нема. І з усього цього безладу заробляють чиновники. Я знаю будівельну справу в нюансах, ми проєктували багатоповерхові паркінги різних типів, для мене сфера благоустрою є рідною і близькою. Я і наша команда знаємо точно, як зробити життя киян комфортнішим, безпечнішим і легшим. Саме в цьому я і вбачаю свою роль.

Читайте також Катерина Глімбовська - Наша Мрія

Ви раніше доторкнулися до дуже важливої теми. Ґендерна політика в Україні останніх років на папері виглядає цілком привабливою і перспективою, але де-факто втілюється з дуже великими перепонами. Чому, на Вашу думку, виборці здебільшого голосують за чоловіків?

Почну з того, що ми сьогодні вже маємо на рівні законодавства 30-відсоткову квоту, за якою українські жінки можуть сьогодні бути представлені на різних гілках влади. І це світова тенденція. Українська жінка не лише найкрасивіша у світі, але й найталановитіша і найпрацьовитіша. То чому ж вона повинна сидіти на кухні і лише варити борщі. Радянські стереотипи мають відійти в минуле. Навіть маючи трьох дітей, жінка може займатися самореалізацією. Подивіться на Тимошенко, на Меркель, на Сюзану Чапутову, президентку Словакії. Хіба ці жінки чимось поступаються чоловікам? Лише тим, що мають значно менше шкідливих звичок. Я переконана, що і президентом України має бути жінка. І якщо сьогодні це не так, то лише тому, що хибні стереотипи, про які ви казали, ще існують. Але ми, жінки, переможемо. Рано чи пізно.

Ви - мати трьох дітей. Як Ви поєднуєте материнство з роботою зараз і як збираєтеся це робити, перебуваючи на службі у киян?

Секрет успіху завжди у залізній самоорганізації: раніше вставати, краще планувати, не витрачати жодної вільної хвилини дарма, просто дуже цінувати свій час. Саме це і зробило моє життя насиченим і змістовним. Навчити дітей цінувати час це теж важлива складова вашого успіху. Мені це вдалося. І я сьогодні хочу, щоб мої наробки, мій досвід, моя молодість і сили належали киянам. Адже тільки правильно зроблений вибір гарантує правильний результат: рівні дороги, чисті узбіччя, відремонтовані парадні і справедливі тарифи. І тому я усім нам, киянам, бажаю мудрості і удачі. Головне не забути 25 жовтня проголосувати за своє власне благополуччя.

Читайте також Катерина Глімбовська: успішні громадяни – запорука успішного міста