rus
Українська
Топ-темы:

Електрокари в 2025 році будуть прибутковіші за традиційні авто, стверджує Volkswagen

Електрокари в 2025 році будуть прибутковіші за традиційні авто, стверджує Volkswagen

В Європейському Союзі в 2025 році автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння можуть стати менш прибутковими за електрокари, пише Financial Times. Це пов’язано з впровадженням нових вимог євро-7.

За словами керівника відділу розвитку бренду Volkswagen Томаса Ульбріха, нові стандарти зобов’яжуть виробників використовувати дорожчі технології зі скорочення викидів СО2 в автомобілях з ДВС, пише Київський міський журнал "Хмарочос".

Він вважає, що "з євро-7 виникнуть величезні проблеми для світу двигунів внутрішнього згоряння". Зокрема, введення цього стандарту в першу чергу вдарить по автомобілях невеликого розміру.

Член наглядової ради Volkswagen із питань продажів і маркетингу Клаус Цельмер розповів, що компанія планує до 2035 року повністю закрити виробництво авто на двигунах внутрішнього згоряння в Європі. Пізніше компанія відмовиться від неекологічних автівок і в інших регіонах світу.

Deutsche Welle пише, імовірно, приводом для заяви Volkswagen стали плани ЄС представити в липні 2021 року ще більш жорсткі норми скорочення шкідливих викидів в атмосферу.

Видання пише, що прогноз Ульбріха – один з найсуворіших для галузі, яка, за деякими винятками, заробляє набагато більше грошей на продажі традиційних бензинових двигунів, ніж електричних.

Стандарти євро-7 передбачають скорочення з 2025 року викидів оксидів азоту на 90% в порівнянні із попереднім стандартом в нових автобусах і вантажівках. Викиди оксидів вуглецю у всіх нових автомобілях скоротять в три або навіть десять разів. У результаті до 2050 року викиди оксидів азоту від автомобілів скоротяться на 93% в порівнянні з 2027 роком.