rus
Українська
Топ-темы:

Дерев’яний хмарочос з’явиться в столиці Великобританії.

Дерев’яний хмарочос з’явиться в столиці Великобританії.
Дерев’яний хмарочос з’явиться в столиці Великобританії.

Проекти дерев’яних багатоповерхівок — не рідкість, та й реалізованих об’єктів в світі налічується вже кілька десятків. Експерти вважають, що деревина нічим не поступається бетону і сталі.

Дерево — екологічний поновлюваний матеріал. Цим він відрізняється від решти будівельних матеріалів. Мабуть, саме тому в світі зростає інтерес до нього з боку забудовників.

Основні переваги будівництва:

  • екологічність споруди;
  • скорочення темпів будівництва;
  • зниження ваги будівлі і витрат на її зведення.

Дизайнери вважають, що зовнішній вигляд будівель з деревини стане ковтком свіжого повітря в сучасному урбаністичному місті. Перехід на подібну забудову також дозволить зберегти екологію, зробивши вигляд міст 21 століття більш наближеним до природи.

З огляду на такі плюси, не дивно, що дерев’яний хмарочос вирішили побудувати посеред Лондона. Мова про проект змішаного призначення, в якому буде більше тисячі квартир.

Будинок буде висотою близько трьохсот метрів. Це зробить його другим найвищим лондонським хмарочосом. В цілому у багатоповерхівці, яку побудують в районі Барбікан, буде порядку 93000 м2.

Після завершення будівництва цього гіганта до нього перейде пальма першості серед найвищих дерев’яних будівель світу. Зараз номер один — це норвезька вежа Mjosa Tower висотою 85 м. Слідом за лондонською багатоповерхівкою в Великобританії будуть побудовані й інші, так що, цілком ймовірно, наступні будівлі будуть ще більш величними і прекрасними.

За матеріалами budport.com.ua